Contact

Kallion lujitus ja injektointi myös vaativiin kohteisiin

Laajat kallion lujitukseen ja muuhun kallionrakentamiseen liittyvät palvelumme takaavat kustannustehokkaan ja joustavan yhteistyön.

Tarjoamme monipuolisesti kallion lujitukseen liittyviä töitä. Muun muassa betoniruiskutus, injektointi, ankkurointi ja kalliopultitus ovat keskeinen osa valikoimaamme.

Haluamme tehdä tilaajan arjesta mahdollisimman helppoa ja toteuttaa kaikki kallionrakentamiseen liittyvät projektit luotettavasti, kustannustehokkaasti ja järkevässä aikataulussa.

Meiltä monipuoliset kallion lujitustyöt – mm. injektointi, ruiskutus & kannakointi

Olemme monipuolinen toimija, joka pystyy myös kartoittamaan kallion lujitustarpeen ennen varsinaisen projektin alkamista. Meillä on mahdollisuus tarvittaessa kontaktoida myös asiantuntevia geosuunnittelijoita, jotka toteuttavat tarkat lujitussuunnitelmat.

Toteutamme kustannustehokkaasti ja sovitussa aikataulussa suunnitelmien mukaiset lujitustyöt, esimerkiksi betoniruiskutukset sekä lujitus- ja tiivistysinjektoinnit.

Meiltä saat tarpeen mukaan muun muassa seuraavat lujitustyöt:

Ankkurit

 

Ankkuroinnissa kalustomme soveltuu vaijeriankkureille.
Teemme myös tuentapalkkien asentamiset ja ankkurikoteloinnit.
Teemme työnaikaisten sekä pysyvien ankkureiden porauksia.

Ankkurointitöissä teemme tarvittavat vesipainekokeet, injektoinnit ja aukiporaukset.

Porapaalut

 

Porapaalutus tulee kysymykseen kun maakerrokset ja pohjaolosuhteet ovat vaikeat. Porapaalulla saadaan luotettava kalliokontakti voimien siirtämiseen.
Teemme RD- porapaaluja ja kalustomme soveltuu pienempiin paalukokoihin aina RD 220 paalukokoon asti. Laitteemme soveltuvat haastavimpiinkin kohteisiin.

Ahtaisiin tiloihin valikoimastamme löytyy porapaalutuskalustoa, jolla pystymme työskentelemään normaalissa huonekorkeudessa.

Pulttaukset

 

Meillä on vankka kokemus ja kaikentyyppisien lujitus- ja ankkuripulteista sekä poratessa läpijuotettavista tankoankkureista porauksesta ja asennuksesta. Meidän kauttamme saa myös tarjouksen lähes kaikista 16-100mm pulttimateriaaleista ja kaikentyyppisistä kiinnityslaasteista ja -aineista. Meiltä myös pulttien ja ankkurien koevedot. Luonnollisesti kaikesta työstä toimintamme tilaajillemme kattavan sertifikaatti- ja asennuslaatupaperit.

Kannakoinnit

 

Sterkman Oy tarjoaa tilaajilleen tunnelivarustelupalveluita. Toteutamme varustelut tilaajan tarpeiden mukaisesti.

Poraukset kallioon ja betoniin tehdään joko paineilma-, sähkö- tai timanttiporalla.
Kaikenkokoisten kannakepulttien juotokset tehdään oikeilla aineilla kiinnityspinnoista riippuen.

Massan kovettumisen jälkeen varmistetaan että ovat mitattu asentajalle oikeaan sijaintiin sekä oikeaan korkoon.
Näin ollen on esimerkiksi tate-asentajan helppo tulla tekemään omaa työtään valmiille asennuspaikoille.

Epoksi injektointi
  Betonirakenteisiin syntyy halkeamia kutistumisen ja rasituksen johdosta. Rakenteellinen injektointi palauttaa betonirakenteen alkuperäiset lujuusvaatimukset. Sen avulla voidaan kunnostaa kantavat betonirakenteet, sillat, rakennusten lattiat, ulkoseinät ja katot. Injektointi suojelee raudoitusta vedeltä, suolalta, jotka muuten lyhentäisivät rakenteiden käyttöikää.
Rakenteellinen injektointi

 

Rakenteellinen injektointi liimaa halkeaman erottamat rakenteelliset osat.
Epoksin kovetuttua rakenne kestää sille tulevan kuormituksen ja se täyttää alkuperäiset rakennelujuudet.
Rakenteellista injektointia voidaan hyödyntää monissa erilaisissa kohteissa.
Siltojen, patojen, virtapilarien, maatukien, reunapalkkien, kansien ja rakennustyömaiden lisäksi injektointia hyödynnetään myös teollisuudessa.
Lattioiden halkeamakorjaukset tehdään reikiä poraamattomalla tekniikalla.
Paineistamalla epoksi lattiahalkeamaan, jolloin saavutetaan täydellinen ja luja lopputulos.

Maa- ja kallioinjektoinnit sementtipohjaisilla aineilla.

 

Suoritamme maa- ja kalliorakenteiden lujitus- ja tiivistysinjektointia sementtipohjaisilla aineilla. Injektoinnit on mahdollista tehdä sekä esi- että jälki-injektointeina.

Moderni injektointikalustomme takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Meillä on käytössämme myös eri kokoisia hydraulisia mansettivaihtoehtoja.

Betoni-laasti ruiskutukset

 

Ruiskubetonointia käytetään betonin ja tiilirakenteiden korjauksiin, kalliorakenteiden korjauksiin, rakennusten perustuksiin ja tehostamaan korjaushankkeita. Ruiskubetonin etuja ovat muun muassa helppo massan siirto, vähäinen muottien teko ja mahdollisuus ylöspäin tehtäviin betonointeihin.

Kuivaruiskutus suoritetaan käsiruiskutuksena.

Betonimassa puhalletaan paineilman avulla siirtoletkun avulla betonointikohteeseen. Vesi lisätään betoniseokseen vasta siirtoletkun päässä. Menetelmä sopii hyvin ahtaiden ja monimutkaisten rakenteiden ruiskutuksiin. Yleisimmät kohteet ovat kalliotilojen maapenkat , perustusten rakenteiden vahvistukset sekä betonirakenteiden korjaukset.

Märkäruiskutus pääosin robotti ruiskutuksena

Valmis betonimassa pumpataan ruiskusuuttimeen jossa lisätään tarvittaessa kiihdytin ja ilma. Yleisimmät kohteet ovat kun halutaan isoihin tehoihin ja massiivisiin kallioluola seinämien vahvistuksiin.

Toteutamme ruiskubetonihankkeet kokonaispalveluna asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

– Rusnaukset
– Piikkaukset
– Hiekkapuhallutukset
– Raudoitukset
– Muotit ja ohjurityöt
– Pintakäsittelyt (Hiertämiset ja pinnoitukset)

Teemme kaikentyyppisiä ruiskubetonointiprojekteja pienistä betonikorjauksista, maaluiskien ja tukiseinien ruiskutuksista laajoihin kalliotilojen ruiskutuksiin.

Ruiskutettava bitumi-vedeneriste

 

Olemme Mapei Oy:n valtuuttama ja kouluttama ruiskubitumin asennusyritys. Teemme vesi- ja radoneristyksiä sokkeleihin sekä tunneleihin. Teemme myös rakennuksien pohjaan asennettavia radonsuojamattoja.

Hiilikuituvahvistukset

 

Hiilikuidun käyttömahdollisuudet ovat laajat.

Hiilikuidun käyttömahdollisuudet erilaisissa rakenteissa ovat laajat. Lujitustöiden toteuttaminen hiilikuidun avulla on helppoa, nopeaa ja tehokasta. Hiilikuitu voidaan asentaa ohuina kerroksina vahvistettavan rakenteen pintaan tai upottamalla hiilikuitutangot rakenteen. Siten ne on kohtalaisen vaivatonta piilottaa. Hiilikuitutankoja voidaan käyttää terätankojen tai -pulttien korvaamisessa.

Palosuojaruiskutukset

 

Sterkman Oy:n kalusto sopii muidenkin materiaalien ruiskutukseen. Esimerkiksi paloa hidastavien laastien ja muiden palonsuojamassojen ruiskutukseen. Luonnollisesti meiltä hoituu myös hiekkapuhallukset.

Kemialliset injektoinnit, Betonirakenteiden haurastuminen

 

Betonirakenteiden saumojen ja halkeamien kautta kulkeva vesi aiheuttaa betoniraudoitusten korroosiota, jotka lyhentävät rakenteiden elinikää.
Käytettävissä on myös kalliotiloihin soveltuvaa injektointikalustoa kemialliseen injektointiin.

Kemialliset injektoinnit, Betonirakenteiden tiivistyskorjaus

 

Betonirakenne injektoidaan niin, että vesi ei pääse tunkeutumaan rakenteeseen.
Vedentiivistysinjektoinnin tarkoituksena on tehdä rakenteesta vesitiivis ja estää kosteuden ruostuttamaan raudoituksia.

Kattavat referenssimme puhuvat puolestaan

Toimintamme on keskittynyt Uudenmaan alueelle ja Etelä-Suomeen, mutta tarvittaessa toteutamme kallion lujitus- ja injektointiprojekteja myös muualla Suomessa ja kansainvälisesti.

Haluamme olla mukana kehittämässä monipuolisesti erilaisiin kalliotöihin liittyviä kokonaisuuksia. Toimipisteemme sijaitsee Uudellamaalla, mutta tarjoamme osaamistamme tarpeen mukaan myös muualle. Tulemme erittäin mielellämme tutustumaan paikan päälle kohteisiin!

Toteutamme sekä pienet että suuret kallion lujitukseen liittyvät projektit. Olemme muun muassa toteuttaneet Olympiaterminaalin peruskorjauksen. Louhintatöiden lisäksi toteutimme mittavaan projektiin liittyvät kallion lujitustyöt ja injektoinnit. Olemme tehneet louhinnat ja kallion lujitustyöt myös muun muassa Tapiolan metroasemalle ja Kaitaan metroasemalle sekä vastanneet teollisuuslaitosten konepetien purkamisesta ja koetunkkauksista.

Meiltä monipuoliset kallion lujitustyöt ja injektoinnit

Olemme monipuolinen toimija, joka pystyy myös kartoittamaan kallion lujitustarpeen ennen varsinaisen projektin alkamista. Meillä on mahdollisuus tarvittaessa kontaktoida myös asiantuntevia geosuunnittelijoita, jotka toteuttavat tarkat lujitussuunnitelmat.

Toteutamme kustannustehokkaasti ja sovitussa aikataulussa suunnitelmien mukaiset lujitustyöt. Meiltä onnistuu esimerkiksi injektointi, ruiskutus ja kannakointi.

Ota yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@sterkman.fi tai täyttämällä alla oleva lomake.

OTA YHTEYTTÄ

14 + 11 =

Sterkman Oy

Kalliorinne 2
04360 Tuusula

Y-tunnus: 2317124-0